25min
10min příprava
15min vaření
418 kJ
energetická hodnota na 100g
140 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky3g sacharidy6g bílkoviny
Jednoduchý recept pro milovníky krevet.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
300 g
loupaných mražených krevet
1 ks
citrónu
1 ks
červené papriky
2 stroužky
česneku
1 ks
cibule
2 stonky
tymiánu
4 snítky
bazalky
4 lžíce
oleje
100 ml
bílého vína
3 špetky
soli
3 špetky
pepře
Postup přípravy
Z dobře omytého citrónu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Česnek nadrobno nakrájejte. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, papriku nakrájejte na kostky.
Na rozehřátý olej dejte krevety, nasekaný tymián, citrónovou kůru i šťávu, česnek, cibuli, papriku a zprudka 3 minuty orestujte.
Vše podlijte vínem, podle chuti osolte, opepřete, přidejte lístky bazalky a na prudkém ohni restujte za stálého míchání 3-5 minut.