Prostreno.cz

Krevetová pánev

Jednoduchý recept pro milovníky krevet.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 448 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 300 g loupaných mražených krevet
  • 1 ks citrónu
  • 1 ks červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 stonky tymiánu
  • 4 snítky bazalky
  • 4 lžíce oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Z dobře omytého citrónu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Česnek nadrobno nakrájejte. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, papriku nakrájejte na kostky.
  2. Na rozehřátý olej dejte krevety, nasekaný tymián, citrónovou kůru i šťávu, česnek, cibuli, papriku a zprudka 3 minuty orestujte.
  3. Vše podlijte vínem, podle chuti osolte, opepřete, přidejte lístky bazalky a na prudkém ohni restujte za stálého míchání 3-5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krevetová pánev

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat