Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí velikonoční polévka

lanvin
9hlasů
Hodnotit

1h a 10min

15min příprava

55min vaření

238 kJ

energetická hodnota na 100g

110 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky2g sacharidy4g bílkoviny

Recept na polévku nejen na velikonoční stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g telecí hrudi - případně jiného telecího masa
  • 1 ks cibule
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvého tymiánu - případně sušeného
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 ks žloutku
  • 1,5 l vody
  • 5 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  • Maso vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, přidejte rozkrojenou cibuli, koření a podle chuti sůl. Vařte, dokud maso nezměkne.
  • Uvařené maso vyndejte a nakrájejte na kousky.
  • Do vařící polévky přidejte smetanu, ve které důkladně rozšlehejte žloutek a mouku. Povařte 5 minut. Podle chuti přidejte ocet. Nakonec vložte zpět do polévky nakrájené maso a dozdobte petrželkou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

2 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

Telecí roláda s brusinkovou náplní

16 hlasů
45min 704 kJ 222 Kč
Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

23 hlasů
50min 636 kJ 250 Kč
Telecí lýtko s bylinkami

Telecí lýtko s bylinkami

18 hlasů
1h a 50min 927 kJ 245 Kč
Polévka z telecího masa

Polévka z telecího masa

15 hlasů
1h a 15min 209 kJ 85 Kč
Dušené telecí maso

Dušené telecí maso

15 hlasů
1h a 5min 379 kJ 250 Kč
Telecí se šalvějí

Telecí se šalvějí

11 hlasů
55min 566 kJ 300 Kč

Články nejen o vaření