Prostreno.cz

Telecí velikonoční polévka

Recept na polévku nejen na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    15min příprava

    55min vaření

  • 396 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g telecí hrudi - případně jiného telecího masa
  • 1 ks cibule
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvého tymiánu - případně sušeného
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 ks žloutku
  • 1,5 l vody
  • 5 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, přidejte rozkrojenou cibuli, koření a podle chuti sůl. Vařte, dokud maso nezměkne.
  2. Uvařené maso vyndejte a nakrájejte na kousky.
  3. Do vařící polévky přidejte smetanu, ve které důkladně rozšlehejte žloutek a mouku. Povařte 5 minut. Podle chuti přidejte ocet. Nakonec vložte zpět do polévky nakrájené maso a dozdobte petrželkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krůtí prsa na šalvěji

(2 hlasů)

Zeleninový guláš s rýží

(2 hlasů)

Losos pečený se sezamem

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí velikonoční polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat