Prostreno.cz

Telecí velikonoční polévka

Recept na polévku nejen na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    15min příprava

    55min vaření

  • 395 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g telecí hrudi - případně jiného telecího masa
  • 1 ks cibule
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvého tymiánu - případně sušeného
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 ks žloutku
  • 1,5 l vody
  • 5 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, přidejte rozkrojenou cibuli, koření a podle chuti sůl. Vařte, dokud maso nezměkne.
  2. Uvařené maso vyndejte a nakrájejte na kousky.
  3. Do vařící polévky přidejte smetanu, ve které důkladně rozšlehejte žloutek a mouku. Povařte 5 minut. Podle chuti přidejte ocet. Nakonec vložte zpět do polévky nakrájené maso a dozdobte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,03g
  • Sacharidy:

    219,40g
    • Cukry:

      5,82g
  • Tuky:

    55,95g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí špíz

(6 hlasů)

Pstruh s brokolicí

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí velikonoční polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat