Prostreno.cz

Hlávkový salát s kerblíkem

Hlávkový salát s kerblíkovou zálivkou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 642 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 ks hlávkového salátu
  • 1/2 svazku kerblíku
  • 2 ks cibule
  • 6 lžic olivového oleje
  • Na zálivku
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička cukru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Hlávkový salát opláchněte pod vodou a osušte.
  2. Oloupanou, nakrájenou cibuli orestujte na 1 lžíci oleje. Restujte přibližně 10 minut za stálého míchání. V misce promíchejte 5 lžic oleje, vinný ocet, sůl, pepř a cukr.
  3. Kerblík stáhněte ze stonků, nasekejte a posypte hlávkový salát. Přelijte připravenou zálivkou a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hlávkový salát s kerblíkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat