Prostreno.cz

Švédské masové koule

Masové kuličky dušené v hovězím vývaru.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 662 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr. Podle chuti osolte a opepřete. Mezi dlaněmi ze směsi vyválejte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu.
  2. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm nechte ze všech stran zhnědnout koule. Vyjměte je z pánve, naopak do ní dejte máslo a po jeho rozpuštění vsypte mouku. Opékejte dvě minuty, poté opatrně vlijte vývar.
  3. Nechte patnáct minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vraťte masové koule. Prohřejte je a posypte dalším koprem. Podávejte s bramborovou kaší a brusinkami.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,70g
  • Sacharidy:

    245,26g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    217,45g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Krémové masové koule se žampiony

(22 hlasů)
40min
630 kJ

Italské masové koule s těstovinami

(37 hlasů)
55min
664 kJ

Tuňákové koule

(14 hlasů)
25min
712 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Švédské masové koule

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat