Prostreno.cz

Švédské masové koule

Masové kuličky dušené v hovězím vývaru.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 706 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr. Podle chuti osolte a opepřete. Mezi dlaněmi ze směsi vyválejte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu.
  2. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm nechte ze všech stran zhnědnout koule. Vyjměte je z pánve, naopak do ní dejte máslo a po jeho rozpuštění vsypte mouku. Opékejte dvě minuty, poté opatrně vlijte vývar.
  3. Nechte patnáct minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vraťte masové koule. Prohřejte je a posypte dalším koprem. Podávejte s bramborovou kaší a brusinkami.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,93g
  • Sacharidy:

    223,27g
    • Cukry:

      14,12g
  • Tuky:

    219,81g
  • Vláknina:

    22,05g

Aktivita pro spálení: 168 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Švédské masové koule

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat