Prostreno.cz

Kuřecí prsa s pomerančem

Jemné kuřecí maso s vynikající chutí pomeranče.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 402 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 3 ks pomeranče
  • 2 ks šalotky
  • 400 g kuřecích prsíček - á 200g
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka cayenského pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce hotové světlé jíšky
  • 2 stonky čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Jeden oloupaný pomeranč nakrájejte na kousky, ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu, oloupanou šalotku nakrájejte.
  2. Kuřecí prsa osolte, opepřete a na oleji je opečte dozlatova. Přidejte šalotku a ještě minutu restujte.
  3. Zalijte vývarem a pomerančovou šťávou, přikryjte a duste 15 minut. Před dokončením vmíchejte do omáčky jíšku.
  4. Pak k masu přidejte nakrájený pomeranč a prohřejte. Hned podávejte, posypané lístečky bazalky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí prsa s pomerančem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat