Prostreno.cz

Znojemská s rýží

Recept na hovězí maso se znojemskou omáčkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 469 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g hovězích zadních plátků
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 6 ks sterilovaných okurek
  • 2 ks párků
  • 2 ks vajec - vařených natvrdo

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Hovězí plátky mírně naklepejte, po stranách nařízněte, aby se nekroutily, a z obou stran hodně osolte a opepřete. Postupně je dávejte do hrnce a nechte maso zatáhnout. Mírně podlijte vodou, přidejte jednu lžíci hořčice, přiklopte a duste hodinu a půl doměkka.
  2. Poté přidejte polovinu okurek pokrájených na kolečka, kolečka párků a druhou lžíci hořčice. Čtvrt hodiny duste a poté vsypte nakrájená vařená vejce a zbývající okurky. Chvilku povařte a podávejte s rýží.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Znojemská s rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat