Prostreno.cz

Hlívové karbanátky

Recept na výborné karbenátky s hlívy.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 944 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy28g
tuky7g

Ingredience na

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 2 ks žemle
  • 250 ml mléka
  • 1 ks cibule
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 špetky majoránky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 50 ml oleje na smažení
  • Na ozdobu
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Hlívu nakrájejte a umelte na masovém mlýnku.
  2. Nakrájené žemle namočte v mléce.
  3. Na pánvi orestujte najemno nakrájenou cibulku, přidejte hlívu, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Poduste 5 minut.
  4. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte žemle, podušenou hlívu a škrobovou moučku. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte a z takto připravené směsi smažte na oleji malé karbanátky, před podáváním je posypte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hlívové karbanátky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat