Prostreno.cz

Karbanátky s růžičkovou kapustou

Karbanátky nemusí být vždy masové. Vyzkoušejte recept na bramborové karbanátky s kapustou.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 749 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy19g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg brambor - vařených ve slupce
  • 150 g anglické slaniny
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka bílého pepře
  • 1 ks vejce
  • 1 miska strouhanky
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy. Na másle orestujte nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, přidejte omytou, očištěnou a nakrájenou růžičkovou kapustu. Poduste doměkka.
  2. Pak přidejte slaninu, cibuli a kapustu k bramborám. Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  3. Z těsta tvořte karbanátky, obalujte ve strouhance a pomalu opečte z obou stran na pánvi s olejem. Nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte s mísou zeleninového salátu.

TIP:

Vegetariáni mohou anglickou slaninu vynechat.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky s růžičkovou kapustou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat