Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Karbanátky s růžičkovou kapustou

lanvin
17hlasů
Hodnotit

40min

20min příprava

20min vaření

749 kJ

energetická hodnota na 100g

75 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky19g sacharidy4g bílkoviny

Karbanátky nemusí být vždy masové. Vyzkoušejte recept na bramborové karbanátky s kapustou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg brambor - vařených ve slupce
  • 150 g anglické slaniny
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka bílého pepře
  • 1 ks vejce
  • 1 miska strouhanky
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  • Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy. Na másle orestujte nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, přidejte omytou, očištěnou a nakrájenou růžičkovou kapustu. Poduste doměkka.
  • Pak přidejte slaninu, cibuli a kapustu k bramborám. Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  • Z těsta tvořte karbanátky, obalujte ve strouhance a pomalu opečte z obou stran na pánvi s olejem. Nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte s mísou zeleninového salátu.
TIP:

Vegetariáni mohou anglickou slaninu vynechat.

Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

28 hlasů
40min 883 kJ 73 Kč
Bramboráčky se zakysanou smetanou

Bramboráčky se zakysanou smetanou

18 hlasů
20min 425 kJ 45 Kč
Bramborák

Bramborák

22 hlasů
40min 465 kJ 28 Kč
Cuketové bramboráčky

Cuketové bramboráčky

26 hlasů
40min 751 kJ 31 Kč
Rychlý bramborák

Rychlý bramborák

31 hlasů
20min 971 kJ 26 Kč
Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

28 hlasů
60min 820 kJ 65 Kč

Články nejen o vaření