Prostreno.cz

Grilované jehněčí

Grilování pro opravdové gurmány.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 585 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks jehněčích steaků - á 180 g
  • 5 špetek hrubé soli
  • 1 ks červené papriky
  • Na marinádu
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks citrónu
  • 3 stonky čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Jogurt, olej a kari pastu našlehejte. Přidejte na kostičky nakrájenou polovinu citrónu a nasekanou bazalku.
  2. Jehněčí maso vložte do igelitového sáčku, přidejte marinádu, uzavřete a protřepejte. Nechte přes noc v lednici.
  3. Maso grilujte na dobře rozehřátém grilu z každé strany přibližně 5 minut.
  4. Hotové maso podle chuti osolte. Podávejte s plátky červené papriky, které ugrilujte na grilu (přibližně 2 minuty z každé strany).




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat