Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Bramborový salát s chřestem

lanvin
7hlasů
Hodnotit

30min

15min příprava

15min vaření

223 kJ

energetická hodnota na 100g

95 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky8g sacharidy2g bílkoviny

Jemný bramborový salát s chřestem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g bílého chřestu
  • 500 g stejně velkých brambor - uvařených
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1/2 hlávky hlávkového salátu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks červeného jablka
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 svazek pažitky

Postup přípravy

  • Očištěný chřest nakrájejte našikmo na kousky, které vložte do vařícího vývaru a vařte 8-10 minut.
  • Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a dejte do mísy a přidejte scezený chřest.
  • Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibulku, přidejte 100 ml vývaru, ve kterém se vařil chřest, nechte projít varem a odstavte z ohně.
  • Přidejte na tenké proužky nakrájené jablko, cukr, jablečný ocet, podle chuti pepř a sůl. Vše dobře promíchejte a zalijte brambory s chřestem.
  • Salátové misky vyložte listy hlávkového salátu, do misky dejte porci připraveného salátu a posypte nasekanou pažitkou. Hned podávejte.
Kuřecí prsa s dušenými kopřivami

Kuřecí prsa s dušenými kopřivami

1h a 20min 515kJ 140 Kč
Chřest s vařenými vejci

Chřest s vařenými vejci

35min 741kJ 140 Kč

Podobné recepty

Rychlý bramborový salát

Rychlý bramborový salát

13 hlasů
30min 373 kJ 40 Kč
Bramborový salát s gorgonzolou

Bramborový salát s gorgonzolou

10 hlasů
30min 482 kJ 95 Kč
Bramborový salát s křenem a řeřichou

Bramborový salát s křenem a řeřichou

11 hlasů
35min 314 kJ 65 Kč
Salát z brambor a bílých fazolí

Salát z brambor a bílých fazolí

13 hlasů
20min 627 kJ 40 Kč
Bramborový salát  s brokolicí

Bramborový salát s brokolicí

7 hlasů
35min 308 kJ 50 Kč
Bramborový salát s olivami

Bramborový salát s olivami

11 hlasů
35min 281 kJ 55 Kč

Články nejen o vaření