Prostreno.cz

Hovězí „v červeném víně“

O tomto receptu se dá říct, že je maso opravdu v červeném víně.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 3h a 0min

    20min příprava

    2h a 40min vaření

  • 877 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Bylinky svažte do kytičky jako "bougnet garni".
  2. Maso nakrájejte na pravidelné kousky a orestujte je postupně na oleji zprudka (aby nepustily při ochlazení šťávu) po všech stranách - jako když děláte guláš. Jakmile maso zezlátne, zalijte ho červeným vínem.
  3. Pak přidejte rajčatový protlak, cibuli, neloupaný česnek a svazeček aromatických bylinek.
  4. Osolte, opepřete, přidejte na spičku nože nastrouhaného muškátového oříšku a uveďte do prudkého varu, který udržujte po dobu 10 minut. Pak hrnec zakryjte pokličkou a nechte na mírném ohni jen mírně bublat asi 2-2 až 1/2 hodiny.
  5. V polovině vaření přidejte k masu na větší kousky nakrájenou mrkev a pomerančovou kůru. Vzniklá šťáva musí být hladká a mazlavá; kdyby byly příliš řídká nechte vařením bez pokličky vodu patřičně odpařit.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    89,74g
  • Sacharidy:

    268,70g
    • Cukry:

      20,20g
  • Tuky:

    167,18g
  • Vláknina:

    91,10g

Aktivita pro spálení: 209 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí na houbách

(23 hlasů)
1h a 10min
495 kJ

Hovězí na pepři

(25 hlasů)
1h a 35min
670 kJ

Hovězí na víně

(17 hlasů)
3h a 20min
359 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

hedvika
09.05.2016
moniika
02.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí „v červeném víně“

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat