Prostreno.cz

Kachní prsa s rebarborou

Restovaná kachní prsa s rebarborovým kompotem.

29.05.2012 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

565 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytá kachní prsa nařízněte několikrát na kůži ostrým nožem.
  2. V misce promíchejte sůl, pepř a směs pěti pepřů. V této směsi kachní prsa důkladně obalte.
  3. Oloupanou rebarboru nakrájejte na kousky, dejte do kastrolu, přidejte pomerančovou šťávu ze 2 pomerančů, kůru z 1 pomeranče, cukr a skořici. Podlijte 50 ml vody a poduste přibližně 10-15 minut.
  4. Kachní prsa orestujte na pánvi s olejem, nejdříve kůži dolů, z každé strany 7-10 minut, podle velikosti masa. Hotová prsa vyndejte a nechte 5 minut odpočinout.
  5. Podávejte přelité rebarborou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,69 g
  • Sacharidy:

    321,90 g
    • Cukry:

      119,97 g
  • Tuky:

    135,28 g
  • Vláknina:

    106,00 g

Aktivita pro spálení:

135 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
250 kJ

Kachna pečená 13 hodin

(41 hlasů)
13h a 15min
199 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
234 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s rebarborou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba