Prostreno.cz

Bramboráky s kypřicím práškem

Bramboráky, do kterých se přidává kypřicí prášek.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 637 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy21g
tuky5g

Ingredience na

  • 1-1,3 kg brambor - nastrouhaných
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 ks cibule - jemně nasekané
  • 2 ks vajec
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 2 špetky mleté červené papriky
  • 60 ml oleje na smažení

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhejte. Nastrouhané brambory zbavte na sítu veškeré kapaliny a vložte je do mísy. Přidejte mírně rozkvedlaná vejce a ostatní suroviny, kromě oleje.
  2. Pomocí lžíce vkládejte do rozpáleného oleje bramborovou směs a lžící je plošně rozprostřete do oválu. Placky opékejte z obou stran dozlatova.
  3. Usmažené placky vyjměte, zbavte nadbytečného oleje položením na papírové ubrousky a podávejte např. zdobené zakysanou smetanou nebo jablečným pyré.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramboráky s kypřicím práškem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat