Prostreno.cz

Bramboráky s kypřicím práškem

Bramboráky, do kterých se přidává kypřicí prášek.

07.06.2012 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

493 kJ / 117 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhejte. Nastrouhané brambory zbavte na sítu veškeré kapaliny a vložte je do mísy. Přidejte mírně rozkvedlaná vejce a ostatní suroviny, kromě oleje.
  2. Pomocí lžíce vkládejte do rozpáleného oleje bramborovou směs a lžící je plošně rozprostřete do oválu. Placky opékejte z obou stran dozlatova.
  3. Usmažené placky vyjměte, zbavte nadbytečného oleje položením na papírové ubrousky a podávejte např. zdobené zakysanou smetanou nebo jablečným pyré.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,10 g
  • Sacharidy:

    246,96 g
    • Cukry:

      20,93 g
  • Tuky:

    127,41 g
  • Vláknina:

    65,00 g

Aktivita pro spálení:

117 kcal
14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení





Podobné recepty

Bramboráčky se zakysanou smetanou

(20 hlasů)
20min
204 kJ

Rychlý bramborák

(33 hlasů)
20min
121 kJ

Krkonošský bramborák s jablky

(35 hlasů)
50min
339 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Špagety carbonara

25min
(3 hlasů)

Francouzská cibulová polévka

1h a 30min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramboráky s kypřicím práškem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba