Prostreno.cz

Filé zapečené s rajčaty

Jemné rybí maso zapečené s rajčaty a oreganem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 301 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 plátky rybího filé
  • 2 ks cibule
  • 1 ks feferonky
  • 2 lžíce medu
  • 600 g rajčat
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 špetky oregána
  • 1 ks pórku
  • 5 špetek soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Do pekáčku dejte máslo, přidejte med a nechte zkaramelizovat. K medu přidejte nakrájenou cibulku a orestujte ji. Pak přidejte nakrájená rajčata, nakrájený pórek - pouze bílou část, nakrájenou feferonku bez semínek, oregano, sójovou a worcestrovou omáčku, podle chuti osolte a opepřete. Směs dobře promíchejte a poduste 10 minut.
  2. Filé osolte, opepřete dejte do zapékací misky a přelijte omáčkou. Pečte v předehřáté troubě 35 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé zapečené s rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat