Prostreno.cz

Filé zapečené s rajčaty

Jemné rybí maso zapečené s rajčaty a oreganem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 313 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 plátky rybího filé
  • 2 ks cibule
  • 1 ks feferonky
  • 2 lžíce medu
  • 600 g rajčat
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 špetky oregána
  • 1 ks pórku
  • 5 špetek soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Do pekáčku dejte máslo, přidejte med a nechte zkaramelizovat. K medu přidejte nakrájenou cibulku a orestujte ji. Pak přidejte nakrájená rajčata, nakrájený pórek - pouze bílou část, nakrájenou feferonku bez semínek, oregano, sójovou a worcestrovou omáčku, podle chuti osolte a opepřete. Směs dobře promíchejte a poduste 10 minut.
  2. Filé osolte, opepřete dejte do zapékací misky a přelijte omáčkou. Pečte v předehřáté troubě 35 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,33g
  • Sacharidy:

    276,41g
    • Cukry:

      107,60g
  • Tuky:

    90,33g
  • Vláknina:

    72,10g

Aktivita pro spálení: 74 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Platýz s citronovým přelivem

(8 hlasů)
45min
882 kJ

Ryba v citronové omáčce

(15 hlasů)
50min
494 kJ

Rybí filé s houbami

(16 hlasů)
45min
533 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé zapečené s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat