Prostreno.cz

Zapečená růžičková kapusta s uzeným masem

Růžičkové kapustičky zapečené s brambory a uzeným masem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 20min

    25min příprava

    55min vaření

  • 631 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 g brambor
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 400 g uzeného masa
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 30 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 250 ml mléka
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 150 g sýra gorgonzola
  • 50 g lískových ořechů
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v mírně osolené vodě. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky. Omyté kapustičky uvařte do poloměkka v osolené vodě.
  2. Do kastrolu dejte máslo, nechte rozehřát, přidejte mouku a připravte jíšku. Zalijte mlékem, vývarem a vařte za stálého míchání 5 minut.
  3. Přidejte polovinu sýra gorgonzola, který nakrájeného na kostičky a povařte, až se sýr rozpustí.
  4. Uvařené brambory nakrájejte na plátky. Do zapékací mísy dejte brambory, scezenou kapustu a uzené maso. Vše promíchejte. Zalijte připravenou omáčkou. Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 15 minut.
  5. Zbytek sýra a ořechy nastrouhejte. Po 15 minutách pokrm posypte sýrem s ořechy a pečte ještě 15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,50g
  • Sacharidy:

    194,30g
    • Cukry:

      15,53g
  • Tuky:

    292,26g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

(11 hlasů)
35min
1194 kJ

Růžičková kapusta v oříšcích

(22 hlasů)
20min
1232 kJ

Karbanátky s růžičkovou kapustou

(19 hlasů)
40min
752 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečená růžičková kapusta s uzeným masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat