Prostreno.cz

Zapečená růžičková kapusta s uzeným masem

Růžičkové kapustičky zapečené s brambory a uzeným masem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
08.06.2012 lanvin
1h a 20min

25min příprava

55min vaření

685 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v mírně osolené vodě. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky. Omyté kapustičky uvařte do poloměkka v osolené vodě.
  2. Do kastrolu dejte máslo, nechte rozehřát, přidejte mouku a připravte jíšku. Zalijte mlékem, vývarem a vařte za stálého míchání 5 minut.
  3. Přidejte polovinu sýra gorgonzola, který nakrájeného na kostičky a povařte, až se sýr rozpustí.
  4. Uvařené brambory nakrájejte na plátky. Do zapékací mísy dejte brambory, scezenou kapustu a uzené maso. Vše promíchejte. Zalijte připravenou omáčkou. Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 15 minut.
  5. Zbytek sýra a ořechy nastrouhejte. Po 15 minutách pokrm posypte sýrem s ořechy a pečte ještě 15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,50 g
  • Sacharidy:

    195,30 g
    • Cukry:

      15,53 g
  • Tuky:

    292,76 g
  • Vláknina:

    39,00 g

Aktivita pro spálení:

163 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení





Podobné recepty

Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

(11 hlasů)
35min
822 kJ

Růžičková kapusta v oříšcích

(22 hlasů)
20min
1834 kJ

Karbanátky s růžičkovou kapustou

(19 hlasů)
40min
622 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečená růžičková kapusta s uzeným masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba