Prostreno.cz

Krůtí prsa s broskvovou omáčkou

Recept na přípravu krůtího masa s chutí broskví.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 373 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 700 g krůtích prsou
  • 6 ks broskví
  • 250 ml pomerančového džusu
  • 2 ks červené cibule
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžičky krystalového cukru
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Škrobovou moučku rozmíchejte ve 4 lžících džusu. Zbytek džusu dejte do kastrůlku, přidejte sójovou omáčku, vinný ocet a cukr. Přiveďte k varu, přidejte rozmíchanou škrobovou moučku a povařte 3 minuty. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Na pánvi ohřejte olej, přidejte maso, nakrájenou cibuli a restujte 5-10 minut. Posypte zázvorem, solí, pepřem, přidejte na kostičky nakrájené broskve, připravenou omáčku a poduste 5 minut.
  3. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Krůtí prsa s broskvovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat