Prostreno.cz

Candát na másle

Candát na másle s hráškovou rýží.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 593 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g filetů candáta
  • 150 g másla
  • 2 lžíce másla - na rýži
  • 250 g kulaté rýže
  • 150 g zeleného hrášku
  • 2 ks šalotky
  • 300 ml bílého vína
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky drceného barevného pepře
  • 1 ks citrónu

Postup přípravy

  1. Očištěné filety pokapejte citrónovou šťávou, osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem a opečte na přepuštěném másle dozlatova.
  2. Mezitím si připravte rizoto. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte rýži, kterou nechte lehce opéct, pak podlijte bílým vínem, vývarem a duste doměkka.
  3. Asi 10 minut před koncem dušení přidejte do rýže hrášek.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát na másle

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat