Prostreno.cz

Mušle sv. Jakuba

Opravdová delikatesa pro milovníky Svatojakubek.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 416 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy0g
tuky7g

Ingredience na

  • 12 ks mušlí sv. Jakuba
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 1 špetka šafránu
  • 6 lžic másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce šlehačky
  • 2 špetky mořské soli

Postup přípravy

  1. Na pánvi se 2 lžícemi másla a olivovým olejem opatrně orestujte dozlatova z obou stran mušle, mušle osolte, vyndejte na talíř a udržujte v teple.
  2. Na stejnou pánev dejte zbytek másla, víno a povařte 5 minut.
  3. Přidejte smetanu, šafrán a vařte, až se omáčka zčásti zredukuje.
  4. Přidejte mušle, přelijte je omáčkou, prohřejte a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mušle sv. Jakuba

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat