20min
10min příprava
10min vaření
402 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky2g sacharidy14g bílkoviny
Recept na velice rychlý a zdravý teplý předkrm nebo lehké jídlo, které podávejte s pečivem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
10 ks
tygřích krevet
- mohou být i jiné
2 stroužky
česneku
1 lžička
čerstvého nastrouhaného zázvoru
2 lžíce
másla
1 lžíce
medu
2 lžíce
olivového oleje
1/2 ks
limetky
- vymačkaná šťáva
1 hrst
čerstvé nasekané petrželky
3 špetky
soli
2 špetky
čerstvě namletého pepře
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte zázvor a česnek nakrájený na plátky. Restujte 2 minuty. Přidejte šťávu z limetky ,med a krevety. (můžete přidat kapku Tabasca) Promíchejte a přidejte krevety. Smažte 3-5 minut. Osolte , posypte pepřem a petrželkou . Promíchejte a podávejte např. se slunečnicovým chlebem,nebo pečivem
TIP:
Látky obsažené v krevetách účinkují blahodárně na naši pleť a chrání před vráskami.