Prostreno.cz

Knedlíčky s jahodovou omáčkou

Kynuté knedlíky s jahodovou omáčkou.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 1h a 55min

    1h a 30min příprava

    25min vaření

  • 871 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy25g
tuky7g

Ingredience na

  • 120 ml mléka
  • 320 g polohrubé mouky
  • 60 g pískového cukru
  • 30 g droždí
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1 ks vejce
  • 1 ks žloutku
  • 60 g másla
  • 500 g jahod

Postup přípravy

  1. Smíchejte 3 lžíce mléka, 2 lžíce mouky, lžičku cukru a droždí a na teplém místě nechte vykynout kvásek.
  2. Do mísy prosejte zbytek mouky, přimíchejte špetku soli, citronovou kůru, ve vlažném mléce rozmíchané vejce se žloutkem a kvásek. Těsto míchejte vařečkou, dokud se nepřestane lepit na stěny mísy. Nakonec zapracujte změklé máslo. Těsto lehce poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.
  3. Z těsta tvarujte knedlíčky které ukládejte na čtverce pečicího papíru. Zakryjte je utěrkou a nechte asi 20 minut znovu kynout.
  4. Vykynuté knedlíky přendejte i s papírem na pařák do hrnce s vodou a přiklopené vařte v páře asi 6–8 minut. Potom je odklopte, každý několikrát propíchněte ostrou špejlí a přendejte i s papírem na prkénko.
  5. Do kastrolu nalijte asi 200 ml vody, přidejte 3 lžíce cukru a rozvařte. Přidejte nakrájené jahody a zvolna vařte do zhoustnutí. Na talířích přelijte knedlíky omáčkou.

TIP:

Knedlíčky můžete ještě posypat tvarohem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(12 hlasů)

Toasty na česnekovém másle

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Knedlíčky s jahodovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat