Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kořeněné hovězí maso

lanvin
5hlasů
Hodnotit

1h a 25min

40min příprava

45min vaření

451 kJ

energetická hodnota na 100g

215 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky1g sacharidy5g bílkoviny

Restované hovězí maso s dýní.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g hovězího roštěnce
  • 6 lžic řepkového oleje
  • 800 g máslové dýně
  • 1 špetka soli
  • 6 lžic rajčatového pyré
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • Na marinádu
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ks limetky - kůra i šťáva
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička hrubé soli
  • Na ozdobu
  • 6 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte kořenící směs. Oloupaný česnek utřete a v misce ho smíchejte s limetovou kůrou a šťávou, veškerým kořením, cukrem a solí. Maso nakrájejte na kostky, potřete je kořenící směsí, pokapejte 2 lžícemi oleje a promíchejte.
  • Dýni rozpulte, odstraňte semínka a okrájejte z ní tvrdou slupku. Dužinu nakrájejte na kostky 3x3 cm široké. Potom dýni povařte v mírně osolené vodě asi 5 minut, aby trochu změkla. Vodu slijte a dýni nechte okapat.
  • Rozpalte pánev se 3 lžícemi oleje. Do pánve vložte marinované maso a za stálého míchání ho opékejte asi 8-10 minut. Pak přidejte rajčatové pyré a sójovou omáčku a ještě 5 minut duste.
  • Dýni osolte, opepřete a opečte na zbylém oleji z každé strany 3 minuty.
Brambory s čedarem

Brambory s čedarem

3 hlasy
1h a 30min 678kJ 140 Kč
Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

3 hlasy
55min 387kJ 120 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Hovězí pečeně

Hovězí pečeně

8 hlasů
6h a 45min 525 kJ 410 Kč
Hovězí s lilkem

Hovězí s lilkem

10 hlasů
40min 813 kJ 95 Kč
Hovězí svíčková na rajčatech

Hovězí svíčková na rajčatech

12 hlasů
1h a 35min 533 kJ 290 Kč
Hovězí s fazolemi

Hovězí s fazolemi

8 hlasů
1h a 40min 535 kJ 211 Kč
Hovězí „v červeném víně“

Hovězí „v červeném víně“

6 hlasů
3h a 0min 458 kJ 217 Kč
Steaky s bylinkami

Steaky s bylinkami

11 hlasů
40min 763 kJ 350 Kč

Články nejen o vaření