Prostreno.cz

Hovězí pečeně

Libové hovězí maso s omáčkou z vína a hořčice.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 6h a 45min

    2h a 15min příprava

    4h a 30min vaření

  • 965 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy1g
tuky16g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg hovězí pečeně - kýta, falešná svíčková apod.
  • 3 lžíce oleje
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 špetky tymiánu
  • 2 ks velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce hladké mouky - na zaprášení omáčky

Postup přípravy

  1. Maso poprašte solí, pepřem, posypte tymiánem, vše do masa dobře vetřete. Nejlepší je, nechat jej potom cca 2 hodiny uležet. V hrnci pak maso na rozpáleném oleji opečte ze všech stran. Hovězí vyjměte.
  2. Do vyššího plechu nebo pekáčku vložte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku, navrch položte maso a zalijte vínem a vývarem, ve kterém rozmíchejte hořčici.
  3. Přikryjtene alobalem a duste při 150 °C až čtyři hodiny. Jakmile je maso zcela měkké, vyjměte ho a omáčku zaprašte moukou, nechte zasmahnout, zalijte studenou vodou, odvařte přípečky a asi dvacet minut mírně vařte. Jestli chcete mít opravdu hladkou omáčku, propasírujte ji.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,70g
  • Sacharidy:

    219,50g
    • Cukry:

      15,20g
  • Tuky:

    128,23g
  • Vláknina:

    48,00g

Aktivita pro spálení: 230 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová pečeně s koriandrem

(9 hlasů)
1h a 50min
1253 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
988 kJ

Vepřová pečeně s hruškou

(9 hlasů)
1h a 15min
788 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí pečeně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat