6h a 45min
2h a 15min příprava
4h a 30min vaření
524 kJ
energetická hodnota na 100g
410 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky1g sacharidy17g bílkoviny
Libové hovězí maso s omáčkou z vína a hořčice.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1,5-2 kg
hovězí pečeně
- kýta, falešná svíčková apod.
3 lžíce
oleje
5 špetek
soli
4 špetky
čerstvě namletého pepře
3 špetky
tymiánu
2 ks
velké cibule
4 stroužky
česneku
100 ml
červeného vína
100 ml
hovězího vývaru
2 lžíce
hořčice
1 lžíce
hladké mouky
- na zaprášení omáčky
Postup přípravy
Maso poprašte solí, pepřem, posypte tymiánem, vše do masa dobře vetřete. Nejlepší je, nechat jej potom cca 2 hodiny uležet. V hrnci pak maso na rozpáleném oleji opečte ze všech stran. Hovězí vyjměte.
Do vyššího plechu nebo pekáčku vložte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku, navrch položte maso a zalijte vínem a vývarem, ve kterém rozmíchejte hořčici.
Přikryjtene alobalem a duste při 150 °C až čtyři hodiny. Jakmile je maso zcela měkké, vyjměte ho a omáčku zaprašte moukou, nechte zasmahnout, zalijte studenou vodou, odvařte přípečky a asi dvacet minut mírně vařte. Jestli chcete mít opravdu hladkou omáčku, propasírujte ji.