Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Hovězí pečeně

lanvin
8hlasů
Hodnotit

6h a 45min

2h a 15min příprava

4h a 30min vaření

524 kJ

energetická hodnota na 100g

410 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky1g sacharidy17g bílkoviny

Libové hovězí maso s omáčkou z vína a hořčice.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5-2 kg hovězí pečeně - kýta, falešná svíčková apod.
  • 3 lžíce oleje
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 špetky tymiánu
  • 2 ks velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce hladké mouky - na zaprášení omáčky

Postup přípravy

  • Maso poprašte solí, pepřem, posypte tymiánem, vše do masa dobře vetřete. Nejlepší je, nechat jej potom cca 2 hodiny uležet. V hrnci pak maso na rozpáleném oleji opečte ze všech stran. Hovězí vyjměte.
  • Do vyššího plechu nebo pekáčku vložte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku, navrch položte maso a zalijte vínem a vývarem, ve kterém rozmíchejte hořčici.
  • Přikryjtene alobalem a duste při 150 °C až čtyři hodiny. Jakmile je maso zcela měkké, vyjměte ho a omáčku zaprašte moukou, nechte zasmahnout, zalijte studenou vodou, odvařte přípečky a asi dvacet minut mírně vařte. Jestli chcete mít opravdu hladkou omáčku, propasírujte ji.
Jablečný salát s ředkvičkami

Jablečný salát s ředkvičkami

1 hlas
25min 519kJ 75 Kč
Lilek v panko strouhance

Lilek v panko strouhance

1 hlas
45min 667kJ 99 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Vepřová pečeně s koriandrem

Vepřová pečeně s koriandrem

7 hlasů
1h a 50min 929 kJ 123 Kč
Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

17 hlasů
1h a 55min 671 kJ 282 Kč
Vepřová pečeně s hruškou

Vepřová pečeně s hruškou

9 hlasů
1h a 15min 774 kJ 178 Kč
Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

6 hlasů
1h a 40min 543 kJ 230 Kč

Články nejen o vaření