Prostreno.cz

Hovězí pečeně

Libové hovězí maso s omáčkou z vína a hořčice.

10.05.2012 lanvin
6h a 45min

2h a 15min příprava

4h a 30min vaření

226 kJ / 54 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso poprašte solí, pepřem, posypte tymiánem, vše do masa dobře vetřete. Nejlepší je, nechat jej potom cca 2 hodiny uležet. V hrnci pak maso na rozpáleném oleji opečte ze všech stran. Hovězí vyjměte.
  2. Do vyššího plechu nebo pekáčku vložte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku, navrch položte maso a zalijte vínem a vývarem, ve kterém rozmíchejte hořčici.
  3. Přikryjtene alobalem a duste při 150 °C až čtyři hodiny. Jakmile je maso zcela měkké, vyjměte ho a omáčku zaprašte moukou, nechte zasmahnout, zalijte studenou vodou, odvařte přípečky a asi dvacet minut mírně vařte. Jestli chcete mít opravdu hladkou omáčku, propasírujte ji.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,70 g
  • Sacharidy:

    220,50 g
    • Cukry:

      15,20 g
  • Tuky:

    129,23 g
  • Vláknina:

    49,00 g

Aktivita pro spálení:

54 kcal
6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová pečeně s koriandrem

(9 hlasů)
1h a 50min
676 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
323 kJ

Vepřová pečeně s hruškou

(9 hlasů)
1h a 15min
482 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí pečeně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba