Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí

Polévka z fazolí se špenátem chutná báječně.

12.07.2012 lanvin
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

627 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Fazole namočte přes noc do vody. Poté je v té samé vodě uvařte „al dente“.
  2. V hrnci na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibuli, očištěnou, nakrájenou mrkev a nakrájený řapíkatý celer. Přidejte špenátové listy a nechte podusit.
  3. Vše zalijte vývarem z fazolí a postupně přidejte i uvařené fazole.
  4. Povařte ještě 5 minut, dochuťte solí, pepřem a podávejte s hoblinkami parmazánu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,41 g
  • Sacharidy:

    62,36 g
    • Cukry:

      12,99 g
  • Tuky:

    90,54 g
  • Vláknina:

    17,60 g

Aktivita pro spálení:

310 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

92

minut uklízení





Podobné recepty

Fazolová polévka

(28 hlasů)
25min
167 kJ

Fazolová polévka

(31 hlasů)
1h a 10min
242 kJ

Polévka ze záhonku

(27 hlasů)
25min
536 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

fazole

127 kcal / 100g
B8 g
S22 g
T0,3 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba