Prostreno.cz

Fazolová polévka

Klasická hustá luštěninová polévka, která s chlebem zasytí i největší jedlíky.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 373 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy14g
tuky1g

Ingredience na

  • 2 plechovky červených fazolí - á 400g
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 ks větší cibule
  • 1 lžička červené mleté papriky - můžete dát i pálivou
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks zelené naťové cibulky

Postup přípravy

  1. Do hrnce vlijte fazole z obou plechovek, zalijte vývarem, přidejte jemně nakrájenou cibuli, papriku, osolte a vařte 15 minut.
  2. Polévku rozmixujte. Podávejte s kopečkem zakysané smetany posypanou nakrájenou cibulkou.

TIP:

Nebojte se kvůli nadýmání zařadit fazole do jídelníčku. Když je budete jíst pravidelně, tělo si začne vytvářet enzym, který se dokáže s plynatostí poprat a žádné podobné potíže mít nebudete.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat