Prostreno.cz

Filety ze sumce

Lahodné rybí maso s křenovou omáčkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    35min příprava

    35min vaření

  • 347 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 1500 g filetů ze sumce
  • 750 ml rybího vývaru
  • 150 g karotky
  • 100 g pórku
  • 150 g celeru
  • 50 g čerstvého nastrouhaného křenu
  • 100 g šalotky
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 250 ml šlehačky
  • 30 g ledového másla
  • 1 ks citrónu
  • 6 špetek mořské soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné filety osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou.
  2. Karotku, pórek a celer nakrájejte na proužky, křen nastrouhejte a šalotku najemno nasekejte.
  3. Do rybího vývaru vložte filety ze sumce, karotku, pórek a celer a pošírujte cca 10 minut.
  4. Následně zeleninu a filety vyjměte a uchovejte v teple.
  5. Do rybího vývaru přidejte šalotku, dolijte bílým vínem a na středním plameni nechte pomalu vyvařit, až se tekutiny zredukují o cca jednu čtvrtinu.
  6. Následně přidejte šlehačku a nechte vařit, dokud není dosaženo krémové konzistence. Do omáčky přišlehejte ledové máslo. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem. Před podáváním přidejte do omáčky křen.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filety ze sumce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat