Prostreno.cz

Sleďové filety ve švestkové omáčce

Recept pro milovníky ryb. Filety můžete servírovat třeba i na párty pro vaše přátele.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 6h a 35min

    6h a 0min příprava

    35min vaření

  • 916 kJ / 219 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy16g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 ks loupaných solených sleďových filetů
  • 2 skleničky mléka
  • 100 g hrubě mletých mandlí
  • 300 g sušených švestek
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Filety namočte na 4 hodiny do mléka. Vypeckované švestky zalijte na hodinu vařící vodou a pak 30 minut vařte.
  2. Filety vyndané z mléka osušte a stočte do rolády. Sepněte párátkem. Uvařené švestky propasírujte přes síto (můžete i rozmixovat), dejte do kastrůlku, přidejte mandle, špetku soli, cukr, olej a citrónovou šťávu.
  3. Vařte přibližně 5 minut až se vše spojí. Na talíř dejte omáčku a rolády. Podávejte s pečivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,00g
  • Sacharidy:

    196,10g
    • Cukry:

      147,00g
  • Tuky:

    169,40g
  • Vláknina:

    19,80g

Aktivita pro spálení: 219 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Vánoční sleďový salát

(17 hlasů)
20min
937 kJ

Jednohubky ze sleďů

(16 hlasů)
15min
1200 kJ

Sleďové filety v zakysané smetaně

(20 hlasů)
2h a 20min
622 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Sleďové filety ve švestkové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat