Prostreno.cz

Žampiónový salát

Rychlý salát z žampiónů a celeru s restovaným lososem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 551 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g žampiónů
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 100 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce mléka
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky kayenského pepře
  • 300 g filetů lososa
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Očištěné žampióny nakrájejte na plátky, oloupaný celer nakrájejte na nudličky.
  2. Jogurt promíchejte s citrónovou šťávou, mlékem a podle chuti osolte a opepřete.
  3. Žampióny blanšírujte ve vařící vodě, hned je zchlaďte a dejte do mísy. Přidejte celer a promíchejte.
  4. Lososa nakrájejte na kousky a orestujte na oleji s máslem z každé strany 5-8 minut. Lososa osolte a opepřete.
  5. Na talíř dejte žampióny s celerem, lososa a přelijte jogurtovou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žampiónový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat