Prostreno.cz

Rajčatová polévka s pestem

Rychlá příprava, skvělá italská chuť.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 503 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte nadrobno. V hrnci na 2 lžících oleje nechte zesklovatět cibuli. Pak přidejte nakrájenou mrkev a ještě krátce orestujte. Přilijte víno a nechte tekutinu vyvařit. Poté přidejte drcená rajčata a zeleninový vývar.
  2. Přiveďte k varu a nechte 10 minut povařit na mírném plameni. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Ochuťte bylinkovou směsí, solí a pepřem.
  3. Připravte si čerstvé domácí pesto. Lístky bazalky natrhejte a dejte do misky. Přidejte sekané nebo mleté mandle, česnek, olivový olej a vše nahrubo rozmixujte.
  4. Hotovou polévku podávejte se lžičkou bazalkového pesta, ozdobenou lístky bazalky a smetanou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka s pestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat