Rajčatová polévka s pestem
Rychlá příprava, skvělá italská chuť.
-
60min
30min příprava
30min vaření
-
503 kJ / 120 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky10g
Ingredience na
- 1 ks
cibule
- 1 ks
mrkve
- 100 ml
bílého vína
- 2 lžíce
olivového oleje
- 400 ml
drcených konzervovaných rajčat
- 300 ml
zeleninového vývaru
- 1 lžíce
směsi italských bylinek
- 1 špetka
soli
- 1 špetka
čerstvě mletého pepře
- 2 snítky
čerstvé bazalky
- 2 lžíce
loupaných mandlí
- 2 stroužky
česneku
- 6 lžic
olivového oleje
- 4 lžíce
husté smetany
Postup přípravy
- Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte nadrobno. V hrnci na 2 lžících oleje nechte zesklovatět cibuli. Pak přidejte nakrájenou mrkev a ještě krátce orestujte. Přilijte víno a nechte tekutinu vyvařit. Poté přidejte drcená rajčata a zeleninový vývar.
- Přiveďte k varu a nechte 10 minut povařit na mírném plameni. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Ochuťte bylinkovou směsí, solí a pepřem.
- Připravte si čerstvé domácí pesto. Lístky bazalky natrhejte a dejte do misky. Přidejte sekané nebo mleté mandle, česnek, olivový olej a vše nahrubo rozmixujte.
- Hotovou polévku podávejte se lžičkou bazalkového pesta, ozdobenou lístky bazalky a smetanou.