Prostreno.cz

Rajčatová polévka s pestem

Rychlá příprava, skvělá italská chuť.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 546 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte nadrobno. V hrnci na 2 lžících oleje nechte zesklovatět cibuli. Pak přidejte nakrájenou mrkev a ještě krátce orestujte. Přilijte víno a nechte tekutinu vyvařit. Poté přidejte drcená rajčata a zeleninový vývar.
  2. Přiveďte k varu a nechte 10 minut povařit na mírném plameni. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Ochuťte bylinkovou směsí, solí a pepřem.
  3. Připravte si čerstvé domácí pesto. Lístky bazalky natrhejte a dejte do misky. Přidejte sekané nebo mleté mandle, česnek, olivový olej a vše nahrubo rozmixujte.
  4. Hotovou polévku podávejte se lžičkou bazalkového pesta, ozdobenou lístky bazalky a smetanou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,45g
  • Sacharidy:

    127,63g
    • Cukry:

      15,05g
  • Tuky:

    278,18g
  • Vláknina:

    20,10g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka s pestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat