Prostreno.cz

Rajčatová polévka s pestem

Rychlá příprava, skvělá italská chuť.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 503 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 ml drcených konzervovaných rajčat
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce směsi italských bylinek
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 2 lžíce loupaných mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce husté smetany

Postup přípravy

  1. Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte nadrobno. V hrnci na 2 lžících oleje nechte zesklovatět cibuli. Pak přidejte nakrájenou mrkev a ještě krátce orestujte. Přilijte víno a nechte tekutinu vyvařit. Poté přidejte drcená rajčata a zeleninový vývar.
  2. Přiveďte k varu a nechte 10 minut povařit na mírném plameni. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Ochuťte bylinkovou směsí, solí a pepřem.
  3. Připravte si čerstvé domácí pesto. Lístky bazalky natrhejte a dejte do misky. Přidejte sekané nebo mleté mandle, česnek, olivový olej a vše nahrubo rozmixujte.
  4. Hotovou polévku podávejte se lžičkou bazalkového pesta, ozdobenou lístky bazalky a smetanou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka s pestem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat