Prostreno.cz

Dušená čočka

Čočka dušená s řapíkatým celerem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    10min příprava

    35min vaření

  • 639 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy19g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 svazku zelené petrželky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 g předvařené čočky
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli a nakrájený celer orestujte na 3 lžících oleje.
  2. Přidejte čočku a zalijte vývarem. Duste, až je čočka měkká.
  3. Hotovou čočku dochuťte solí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a vmíchejte nasekanou petrželku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená čočka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat