Salát z polníčku
Polníček s malinovým přelivem.
-
25min
25min příprava
0min vaření
-
592 kJ / 141 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky11g
Ingredience na
- 200 g
polníčku
- 150 g
červené řepy
- 50 g
vlašských ořechů
- nasekaných
- Na přeliv
- 4 snítky
kopru
- 300 g
malin
- 2 lžíce
malinového octa
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
čerstvě mletého pepře
- 4 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Oloupanou řepu nakrájejte na velmi tenké plátky.
- 200 g malin rozmačkejte (zbytek nechte na zdobení), přidejte malinový ocet, olej, sůl, pepř, vše vyšlehejte a propasírujte přes sítko.
- Do hotové omáčky přidejte natrhaný kopr.
- Polníček a plátky řepy uložte na mísu, přidejte maliny a přelijte omáčkou, posypte ořechy a podávejte. Zbytek omáčky podávejte zvlášť.