Prostreno.cz

Krůtí nudličky s okurkou

Jemné krůtí maso s okurkou a koprem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 633 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy14g
tuky7g

Ingredience na

  • 400 g krůtích prsou
  • 300 g čerstvé okurky
  • 1 ks cibule
  • 5 snítek kopru
  • 4 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 250 g těstovin - např. tagliatelle

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. Krůtí prsa nakrájejte na nudličky, okurku nakrájejte na klínky, oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Kopr nasekejte najemno.
  3. Na rozehřátém oleji orestujte osolené, opepřené maso s cibulí. Přidejte okurky a poduste 5-10 minut.
  4. Na jiné pánvi nebo v menším hrnci přiveďte k varu víno a smetanu. Vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu, podle chuti osolte, opepřete a přidejte kopr (můžete přidat špetku cukru).
  5. Maso s okurkou přelijte omáčkou a podávejte s těstovinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí nudličky s okurkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat