Prostreno.cz

Domácí chleba - i bez pekárny

Pokud chcete vyzkoušet domácí chleba a nevlastníte pekárnu, nemusíte být smutná, tady je recept.

Ohodnotit
(29 hlasů)
  • 1h a 30min

    60min příprava

    30min vaření

  • 1108 kJ / 265 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy49g
tuky5g

Ingredience na

  • 350 g pšeničné chlebové mouky
  • 350 g žitné chlebové mouky
  • 20 g droždí
  • 2 a 1/2 lžičky soli
  • 300 ml vody
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky kmínu
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Pokud máte domácí pekárnu, suroviny dejte do pekárny v pořadí mokré - suché a zapněte na program chléb, zvolte hmotnost a stupeň propečení kůrky.
  2. Pokud ji nemáte, smíchejte suché suroviny, z droždí, cukru, lžíce mouky a trochy teplé vody udělejte kvásek a nechte vykynout na plechu nebo ve vymoučené ošatce.
  3. Kvásek a zbytek surovin přidejte do mísy a uhněťte bochník.
  4. Domácí chleba nechte kynout asi hodinu na teplém místě. Rozehřejte troubu na 220°C, vykynutý bochník do ní dejte a pečte cca 30 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,70g
  • Sacharidy:

    311,50g
    • Cukry:

      101,00g
  • Tuky:

    123,50g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 265 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlý chlebíček

(17 hlasů)
4h a 10min
914 kJ

Brusinkové houstičky

(22 hlasů)
1h a 55min
1191 kJ

Pesto chléb

(22 hlasů)
2h a 45min
1271 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Domácí chleba - i bez pekárny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat