Prostreno.cz

Kedlubnová příloha k masu

Dušené kedlubny s citrónovou kůrou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 288 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g kedluben
  • 2 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře
  • 1 lžička cukru
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 6 lžic nasekané řeřichy

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny nakrájejte na 1 cm široké nudličky a orestujte na másle.
  2. Dochuťte solí, pepřem, citrónovou kůrou i šťávou, cukrem, zalijte vývarem a poduste doměkka.
  3. K měkkým kedlubnám vmíchejte smetanu, řeřichu a podávejte, nejlépe k pečenému masu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,90g
  • Sacharidy:

    204,70g
    • Cukry:

      113,00g
  • Tuky:

    106,80g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 68 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

(11 hlasů)
1h a 5min
593 kJ

Kedlubnová polévka

(14 hlasů)
45min
418 kJ

Jarní kedlubnový salát

(6 hlasů)
20min
629 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kedlubnová příloha k masu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat