Prostreno.cz

Telecí játra s cuketou

Restovaná játra s dušenou cuketou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 532 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g telecích jater
  • 300 g cukety - žlutá i zelená
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 5 lžic bílého vína

Postup přípravy

  1. Cuketu nakrájejte na kostky, cibuli na plátky a obojí poduste na oleji cca 10 minut.
  2. V mouce obalte plátky jater a opečte je na oleji, měkká játra zjemněte máslem, osolte a opepřete.
  3. K podušené cuketě přidejte víno a ještě 5 minut povařte.
  4. Vzniklou omáčkou přelijte játra a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra s cuketou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat