Prostreno.cz

Bramborový knedlík s červeným zelím

Hebké bramborové knedlíky s dušeným zelím.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 476 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy19g
tuky3g

Ingredience na

  • 750 g vařených brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 50 g krupice
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks jablek
  • 500 g červeného kysaného zelí
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 1 ks nakrájené jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte. Uprostřed udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce, zasypte moukou smíchanou s krupicí a 1/2 lžičkou soli. Suroviny nejprve částečně promíchejte nožem. Potom těsto co nejrychleji zpracujte, aby nezačalo řídnout. Vytvořte z něj válečky o průměru asi 6 cm a délce asi 20 cm nebo malé kulaté knedlíčky. Ihned dejte vařit do vroucí vody. Vařte 15–18 minut.
  2. Potom knedlíky vyndejte děrovanou lopatkou a nechte před krájením částečně zchladnout. Čerstvé je nejlepší řezat pevnou nití.
  3. V kastrolu na oleji orestujte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Potom přidejte na kostičky pokrájené jablka bez jádřince a asi dvě minuty restujte.
  4. Přidejte zelí i s nálevem a duste přibližně 15 minut. Zelí zahustěte moukou, dochuťte cukrem a solí. Za občasného míchání duste dalších 10 minut.
  5. Hebké bramborové knedlíky s jablkovým zelím posypte opečenou jarní cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,10g
  • Sacharidy:

    375,56g
    • Cukry:

      118,53g
  • Tuky:

    112,53g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Špenátové knedlíčky

(9 hlasů)
30min
832 kJ

Špenátové knedlíčky

(10 hlasů)
50min
825 kJ

Knedlíčky s bazalkou

(19 hlasů)
30min
823 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborový knedlík s červeným zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat