Prostreno.cz

Hrušky s badyánem

Lahodný dezert z hrušek s badyánem a šafránem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 801 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy26g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 ks oloupaných pevných hrušek - stopku nechte, jádřinec vykrojte
  • 1 špetka šafránu
  • 6 lžic teplé vody - na šafrán
  • 100 g krupicového cukru
  • 170 ml vody
  • 100 ml dezertního bílého vína
  • 1 špetka sušeného zázvoru
  • 2 ks badyánu
  • 2 ks pomerančové kůry - proužky
  • 100 g nasekaných oříšků
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvé meduňky
  • 150 g mascarpone - nebo šlehačky

Postup přípravy

  1. Větší špetku šafránu nechte hodinu louhovat v 6 lžicích teplé vody.
  2. 100 g krupicového cukru zahřejte se 170 ml vody, 100 ml dezertního vína a špetkou sušeného zázvoru v kastrůlku a tři až čtyři minuty vařte. Přidejte badyán a pomerančovou kůru. Snižte teplotu a do tekutiny vložte 4 oloupané pevné hrušky (stopku nechte, jádřinec vykrojte). Zakryjte a za občasného obracení půl hodiny duste.
  3. Přesuňte do misky, odvar přeceďte k šafránu a přelijte přes hrušky. Podávejte vychlazené, s mascarpone nebo šlehačkou ozdobené meduňkou a posypané oříšky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,78g
  • Sacharidy:

    328,10g
    • Cukry:

      120,69g
  • Tuky:

    117,06g
  • Vláknina:

    20,10g

Aktivita pro spálení: 191 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné hrušky

(13 hlasů)
25min
700 kJ

Grilované hrušky

(13 hlasů)
25min
823 kJ

Glazovaná hruška s mandlovým knedlíčkem

(12 hlasů)
35min
709 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

hedvika
19.06.2016
hedvika
27.04.2016
heenna
14.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušky s badyánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat