Prostreno.cz

Dýňový džem s Amarettem

Výborný džem např. na plnění koláčů, vdolků nebo jako příloha k masu a sýrům.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 13h a 20min

    12h a 20min příprava

    60min vaření

  • 475 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy27g
tuky0g

Ingredience na

  • 1,2 kg dýně - nejlépe Hokaido
  • 350 g cukru
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • 1 špetka mleté skořice
  • 100 ml Amaretta

Postup přípravy

  1. Dýni nakrájejte na malé kousky, dejte do hrnce, zasypte cukrem a nechte 12 hodin v chladu.
  2. K dýni přidejte citrónovou kůru i šťávu a skořici. Vařte na mírném ohni 30-40 minut.
  3. Hotovou dýni můžete (ale nemusíte) rozmixovat nebo přepasírovat.
  4. Nakonec přidejte likér a horkou dýni rozdělte do skleniček, uzavřete víčky a ještě 15 minut sterilujte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,00g
  • Sacharidy:

    242,90g
    • Cukry:

      105,00g
  • Tuky:

    3,80g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Kiwi džem

(20 hlasů)
60min
908 kJ

Višňový džem

(10 hlasů)
3h a 35min
545 kJ

Rajčatový džem

(10 hlasů)
55min
317 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

hedvika
20.04.2016
moniika
26.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dýňový džem s Amarettem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat