Prostreno.cz

Zapečené broskve

Broskve zapečené se skořicí a mandlemi.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 746 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky8g

Ingredience na

  • 6 ks broskví
  • 50 g mandlí - nasucho opražených
  • 100 g pistácií
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 ks žloutku
  • 200 ml vína Muscat Ottonel
  • 1 ks celé skořice
  • 150 ml zakysané smetany - k podávání

Postup přípravy

  1. Broskve omyjte, přepůlte a vyndejte z nich pecku, případně odkrojte nehezké nebo poškozené části. Jamku po pecce ještě lehce zvětšete.
  2. Mandle a pistácie semelte nebo rozmixujte, přidejte k nim cukr, skořici a pak i žloutek a rozmíchejte do nádivky. Tou potom naplňte poloviny broskví.
  3. Víno přelijte do rendlíku, přidejte svitek skořice a krátce povařte, poté skořici vyndejte.
  4. Broskve narovnejte do mělké žáruvzdorné mísy, zalijte vínem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte se zakysanou smetanou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,01g
  • Sacharidy:

    324,69g
    • Cukry:

      130,39g
  • Tuky:

    145,47g
  • Vláknina:

    128,30g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Dort s broskví a rybízem

(19 hlasů)
1h a 5min
832 kJ

Piškot s broskví a pudingem

(15 hlasů)
1h a 30min
1351 kJ

Rumové broskve

(13 hlasů)
15min
879 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené broskve

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat