Prostreno.cz

Dýňový salát

Salát z dýně Hokaidó a cibule.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 386 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg dýně Hokaidó
  • 250 g červené cibule
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 150 g rukoly
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 4 lžíce bílého vinného octa
  • 2 špetky soli
  • 50 g černých oliv

Postup přípravy

  1. Omytou dýni nakrájejte na malé klínky, oloupanou cibuli nakrájejte na kroužky.
  2. Sójovou omáčku, med, pepř a 2 lžíce oleje prošlehejte.
  3. Dýni rozložte na plech s pečicím papírem, pokapejte připraveným olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.
  4. Na pánvi se 2 lžícemi oleje opečte na proužky nakrájenou slaninu, přidejte cibuli a 4 minuty restujte.
  5. Upečenou dýni dejte do mísy, přidejte rukolu, orestovanou cibuli se slaninou, nakrájené olivy a vinný ocet.
  6. Vše promíchejte, podle chuti dosolte a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Dýňový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat