Prostreno.cz

Barevná fazolová polévka

V jednoduchosti je síla, obojí se týká této polévky: je jednoduchá a dá vám sílu.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 275 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 ks mrkve - nakrájené na kostičky
  • 1 ks cibule - nakrájená na kostičky
  • 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku - nakrájeného na plátky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 6 ks rajčat - oloupaných a nakrájených
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 g bílých fazolí z konzervy - propláchnutých a scezených
  • 100 g balkánského sýru - nasekaného nahrubo
  • 1,25 l vody

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpalte olej a nejdřív zprudka, pak na mírnějším ohni na něm asi osm minut opékejte osolenou a opepřenou mrkev, cibuli, celer a česnek.
  2. Přidejte rajčata, protlak, oregano, podlijte 1,25 l vody a vařte, dokud zelenina nezměkne.
  3. Pak do polévky vmíchejte fazole, vařte ještě pár minut, nakonec dosolte podle chuti.
  4. Před podáváním posypte sýrem, případně přidejte trochu čerstvé petrželky.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Barevná fazolová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat