Prostreno.cz

Treska v šafránové omáčce

Treska s omáčkou a zeleným hráškem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    30min příprava

    40min vaření

  • 343 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • 800 g tresky
  • 2 lžičky soli
  • 200 ml bílého vína
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 300 ml 33% smetany
  • 1 špetka šafránu
  • 40 ml vody
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 150 g lusků zeleného hrášku

Postup přípravy

  1. Šafrán namočte do 40 ml vody.
  2. Hrášek blanšírujte ve vařící vodě 5 minut, sceďte a přelijte studenou vodou.
  3. Tresku rozdělte na 4 porce. Porce ryby osolte a nechte 20 minut uležet.
  4. Pak porce ryby opláchněte studenou vodou a osušte je.
  5. V hrnci zahřejte víno s citrónovou šťávou, přidejte porce ryby a vařte na mírném ohni 10 minut. Rybu vyndejte na talíř, přikryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 70 °C.
  6. Víno, ve kterém se ryba vařila, sceďte, přidejte smetanu, jíšku a vařte 20 minut. Nakonec přidejte do omáčky šafrán a omáčku podle chuti osolte.
  7. Vložte hrášek, prohřejte a podávejte s treskou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,90g
  • Sacharidy:

    134,90g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    62,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska v šafránové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat