Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Treska v šafránové omáčce

lanvin
6hlasů
Hodnotit

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

341 kJ

energetická hodnota na 100g

200 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky3g sacharidy10g bílkoviny

Treska s omáčkou a zeleným hráškem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g tresky
  • 2 lžičky soli
  • 200 ml bílého vína
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 300 ml 33% smetany
  • 1 špetka šafránu
  • 40 ml vody
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 150 g lusků zeleného hrášku

Postup přípravy

  • Šafrán namočte do 40 ml vody.
  • Hrášek blanšírujte ve vařící vodě 5 minut, sceďte a přelijte studenou vodou.
  • Tresku rozdělte na 4 porce. Porce ryby osolte a nechte 20 minut uležet.
  • Pak porce ryby opláchněte studenou vodou a osušte je.
  • V hrnci zahřejte víno s citrónovou šťávou, přidejte porce ryby a vařte na mírném ohni 10 minut. Rybu vyndejte na talíř, přikryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 70 °C.
  • Víno, ve kterém se ryba vařila, sceďte, přidejte smetanu, jíšku a vařte 20 minut. Nakonec přidejte do omáčky šafrán a omáčku podle chuti osolte.
  • Vložte hrášek, prohřejte a podávejte s treskou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Treska v zázvorové omáčce

Treska v zázvorové omáčce

9 hlasů
1h a 5min 539 kJ 130 Kč
Treska na zelenině

Treska na zelenině

8 hlasů
55min 664 kJ 99 Kč
Treska na hrášku

Treska na hrášku

11 hlasů
40min 356 kJ 185 Kč
Treska s pikantní hořčicí

Treska s pikantní hořčicí

10 hlasů
50min 478 kJ 187 Kč
Treska s kukuřicí

Treska s kukuřicí

18 hlasů
45min 612 kJ 174 Kč
Dušená treska

Dušená treska

8 hlasů
35min 361 kJ 200 Kč

Články nejen o vaření