Prostreno.cz

Farmářské rizoto

Italské rizoto podle Emanuela Ridi.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 453 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na

  • 320 g rýže carnaroli
  • 6 ks zeleného chřestu
  • 150 g cukrového hrášku - lusky
  • 150 g zelených fazolových lusků
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 150 g nastrouhaného parmazánu
  • 2 ks šalotek
  • 5 snítek nasekané zelené petrželky
  • 2 snítky čerstvé nasekané máty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci orestujte na oleji nakrájenou šalotku, přidejte rýži podlijte vínem a míchejte, postupně přilijte vývar.
  2. Chřest, hrášek a fazolky nakrájejte na stejně velké kousky a přidejte je k rýži. Vařte pomalu 20 minut.
  3. K měkké rýži vmíchejte nasekanou petrželku, nasekanou mátu, podle chuti osolte, posypte sýrem a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Farmářské rizoto

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat