Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Gnocchi s tvarohovou omáčkou

lanvin
12hlasů
Hodnotit

1h a 5min

30min příprava

35min vaření

705 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky17g sacharidy6g bílkoviny

Domácí příprava gnocchi.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg brambor
  • 300 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 2 ks vajec
  • 3 špetky soli
  • 60 g másla - na restování
  • Na omáčku
  • 200 g měkkého tvarohu
  • 120 g plísňového sýra
  • 250 ml mléka
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 60 g másla

Postup přípravy

  • Brambory oloupejte a uvařte doměkka.
  • Ještě horké je prolisujte, přidejte máslo, špetku soli, mouku, rozšlehaná vejce, dobře promíchejte a nechte vychladnout.
  • Na pomoučeném válu těsto rozdělte na dvě části a z každé udělejte váleček o průměru tři centimetry. Nakrájejte na kousky silné jeden centimetr a každý stlačte zadní stranou vidličky.
  • Gnocchi vařte v osolené vodě asi 4-5 minut. Potom je sceďte, nechte okapat a na rozehřátém másle je mírně orestujte.
  • Gnocchi rozdělte na talíře a zalijte omáčkou.
  • Tvarohová omáčka: Do mixéru dejte tvaroh, nastrouhaný sýr, mléko a rozmixujte. Cibulku a celer pokrájejte na velmi jemné plátky, orestujte na másle, zalijte tvarohovou směsí a za stálého míchání několik minut povařte. Nakonec podle chuti osolte.
Chlebíček s hruškami

Chlebíček s hruškami

2 hlasy
1h a 30min 1027kJ 110 Kč
Hovězí dušené s rozinkami

Hovězí dušené s rozinkami

2 hlasy
3h a 0min 498kJ 270 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Gnocchi na rajčatech

Gnocchi na rajčatech

18 hlasů
25min 438 kJ 99 Kč
Gnocchi s houbami

Gnocchi s houbami

12 hlasů
30min 335 kJ 90 Kč
Cuketové gnocchi

Cuketové gnocchi

12 hlasů
50min 347 kJ 95 Kč
Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

10 hlasů
45min 548 kJ 125 Kč
Gnocchi se šalvějovým máslem

Gnocchi se šalvějovým máslem

14 hlasů
30min 1078 kJ 60 Kč
Rychlé gnocchi s krůtím masem

Rychlé gnocchi s krůtím masem

14 hlasů
35min 579 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření