Prostreno.cz

Ryba s pomeranči

Sváteční recept na přípravu ryby.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 757 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky14g

Ingredience na

  • 1200 g bílé ryby
  • 2 ks pomeranče
  • 8 plátků slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sherry octa
  • 150 ml rybího vývaru
  • 6 špetek soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Jeden oloupaný pomeranč nakrájejte na plátky. Z druhého pomeranče vymačkejte šťávu.
  3. Omytou rybu osolte a na několika místech ostrým nožem nařízněte. Dovnitř ryby vložte oloupaný česnek.
  4. Do zářezů vložte plátky pomeranče a překryjte je z části plátky slaniny.
  5. Pomerančovou šťávu promíchejte s octem a rybím vývarem.
  6. Rybu vložte do pekáčku, podlijte vývarem pečte v troubě 40-50 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s pomeranči

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat