Prostreno.cz

Plněné krůtí maso

Krůtí stehno plněné rozinkami a kari pastou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 2h a 20min

    50min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1146 kJ / 274 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy31g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V misce si připravte marinádu: smíchejte koření s citrónovou kůrou, jemně utřeným česnekem, solí a olejem.
  2. Na náplň povařte rozinky s medem a 50 ml vody, dokud se neodpaří všechna volná tekutina. Jakmile začnou rozinky měknout, odstavte je, promíchejte s kari pastou a nechte zchladnout.
  3. Ze stehna odstraňte velkou kost. Pracujte opatrně, abyste stehno co nejméně nařízli. Prostor po kosti vyplňte podušenými rozinkami s kari pastou. Maso stáhněte k sobě a obtočte provázkem. Osolte, potřete marinádou a nechte 1/2 hodiny odležet.
  4. Stehno vložte do pekáčku, pokapejte máslem a přiklopte. Troubu předehřejte na 120 °C a maso v ní pečte doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Plněné krůtí maso

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat