Plněné krůtí maso
Krůtí stehno plněné rozinkami a kari pastou.
-
2h a 20min
50min příprava
1h a 30min vaření
-
1146 kJ / 274 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy31g
tuky12g
Ingredience na
Postup přípravy
- V misce si připravte marinádu: smíchejte koření s citrónovou kůrou, jemně utřeným česnekem, solí a olejem.
- Na náplň povařte rozinky s medem a 50 ml vody, dokud se neodpaří všechna volná tekutina. Jakmile začnou rozinky měknout, odstavte je, promíchejte s kari pastou a nechte zchladnout.
- Ze stehna odstraňte velkou kost. Pracujte opatrně, abyste stehno co nejméně nařízli. Prostor po kosti vyplňte podušenými rozinkami s kari pastou. Maso stáhněte k sobě a obtočte provázkem. Osolte, potřete marinádou a nechte 1/2 hodiny odležet.
- Stehno vložte do pekáčku, pokapejte máslem a přiklopte. Troubu předehřejte na 120 °C a maso v ní pečte doměkka.