Prostreno.cz

Pečená kachna s bílým zelím

Klasická česká pečená kachna se zelím.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 693 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg kachny
  • 3 lžíce kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 1 kg bílého hlávkového zelí
  • 1 ks velké cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 120 ml vody - nebo bílého vína

Postup přípravy

  1. Očištěnou kachnu opláchněte, osolte na povrchu i uvnitř, okmínujte a vložte do pekáče.
  2. Podlijte vodou a pečte po obou stranách dozlatova, tučnější části během pečení propíchněte vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Kachnu během pečení přelévejte výpekem, aby se méně tučné části nevysušily.
  3. Sádlo z výpeku slijte, výpek zalijte trochou horké vody, krátce provařte a přeceďte, přidejte do něj odlité sádlo a dobře promíchejte.
  4. Příprava zelí: V kastrolu rozehřejte olej přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte jemně nakrájené zelí, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku soli, cukr, přilijte vodu nebo víno, ocet a dobře promíchejte. Duste přikryté 15-20 minut. Zelí můžete zahustit nastrouhanou, syrovou bramborou, nebo lžíci hladké mouky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,60g
  • Sacharidy:

    276,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    148,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(16 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená kachna s bílým zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat