Prostreno.cz

Telecí na žampiónech

Jemné telecí maso s houbami jako minutka.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 464 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Kotlety opečte na rozehřátém oleji, z každé strany přibližně 3-6 minut (podle velikosti kotlet).
  2. Opečené kotlety vyndejte na talíř a na stejnou pánev dejte cibuli, česnek a nakrájené houby. Restujte 5-8 minut, podlijte vínem a za stálého míchání duste, až se tekutiny z části zredukují.
  3. Mouku promíchejte ve vodě a přidejte k houbám. Vařte za stálého míchání 5 minut.
  4. Vmíchejte petrželku, podle chuti osolte a opepřete, vložte kotlety, prohřejte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,29g
  • Sacharidy:

    195,38g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    107,50g
  • Vláknina:

    32,72g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí na bílém víně

(7 hlasů)
1h a 30min
539 kJ

Telecí na černém pivu

(13 hlasů)
45min
598 kJ

Přírodní telecí plátky

(17 hlasů)
25min
623 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí na žampiónech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat