Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí na žampiónech

lanvin
13hlasů
Hodnotit

35min

15min příprava

20min vaření

421 kJ

energetická hodnota na 100g

200 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky3g sacharidy8g bílkoviny

Jemné telecí maso s houbami jako minutka.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks telecích kotlet
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 400 g žampiónů - nakrájených na plátky
  • 1 ks nakrájené cibule
  • 1 stroužek česneku - prolisovaný
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 50 ml vody
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  • Kotlety opečte na rozehřátém oleji, z každé strany přibližně 3-6 minut (podle velikosti kotlet).
  • Opečené kotlety vyndejte na talíř a na stejnou pánev dejte cibuli, česnek a nakrájené houby. Restujte 5-8 minut, podlijte vínem a za stálého míchání duste, až se tekutiny z části zredukují.
  • Mouku promíchejte ve vodě a přidejte k houbám. Vařte za stálého míchání 5 minut.
  • Vmíchejte petrželku, podle chuti osolte a opepřete, vložte kotlety, prohřejte a hned podávejte.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Telecí na bílém víně

Telecí na bílém víně

7 hlasů
1h a 30min 322 kJ 320 Kč
Telecí na černém pivu

Telecí na černém pivu

13 hlasů
45min 555 kJ 220 Kč
Přírodní telecí plátky

Přírodní telecí plátky

16 hlasů
25min 556 kJ 280 Kč
Telecí plátky s kiwi

Telecí plátky s kiwi

9 hlasů
30min 460 kJ 240 Kč
Telecí řízky

Telecí řízky

10 hlasů
40min 1080 kJ 165 Kč
Telecí špízy

Telecí špízy

11 hlasů
45min 641 kJ 190 Kč

Články nejen o vaření