Prostreno.cz

Telecí na žampiónech

Jemné telecí maso s houbami jako minutka.

08.02.2013 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

460 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kotlety opečte na rozehřátém oleji, z každé strany přibližně 3-6 minut (podle velikosti kotlet).
  2. Opečené kotlety vyndejte na talíř a na stejnou pánev dejte cibuli, česnek a nakrájené houby. Restujte 5-8 minut, podlijte vínem a za stálého míchání duste, až se tekutiny z části zredukují.
  3. Mouku promíchejte ve vodě a přidejte k houbám. Vařte za stálého míchání 5 minut.
  4. Vmíchejte petrželku, podle chuti osolte a opepřete, vložte kotlety, prohřejte a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    138,98 g
  • Sacharidy:

    53,21 g
    • Cukry:

      10,53 g
  • Tuky:

    59,66 g
  • Vláknina:

    11,01 g

Aktivita pro spálení:

420 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

125

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí na bílém víně

(7 hlasů)
1h a 30min
549 kJ

Telecí na černém pivu

(13 hlasů)
45min
593 kJ

Přírodní telecí plátky

(17 hlasů)
25min
643 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí na žampiónech

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba