Prostreno.cz

Telecí na žampiónech

Jemné telecí maso s houbami jako minutka.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 429 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks telecích kotlet
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 400 g žampiónů - nakrájených na plátky
  • 1 ks nakrájené cibule
  • 1 stroužek česneku - prolisovaný
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 50 ml vody
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Kotlety opečte na rozehřátém oleji, z každé strany přibližně 3-6 minut (podle velikosti kotlet).
  2. Opečené kotlety vyndejte na talíř a na stejnou pánev dejte cibuli, česnek a nakrájené houby. Restujte 5-8 minut, podlijte vínem a za stálého míchání duste, až se tekutiny z části zredukují.
  3. Mouku promíchejte ve vodě a přidejte k houbám. Vařte za stálého míchání 5 minut.
  4. Vmíchejte petrželku, podle chuti osolte a opepřete, vložte kotlety, prohřejte a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí na žampiónech

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat