Prostreno.cz

Bramborový koláč

Bramborový koláč pochází z Neapole, ale kořeny má ve Francii a Španělsku.  Zkuste také recept na bramborový koláč podle Emanuela Ridi. Získáte ideální jídlo na piknik nebo k výživné večeři.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 703 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy12g
tuky9g

Ingredience na

  • 1200 g brambor
  • 100 g másla
  • 70 g parmezánu
  • 2 ks vajec
  • 100 g pražské šunky
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g uzeného sýra
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky pepře
  • 6-8 lístků bazalky

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte, oloupejte a nastrouhejte. Přidejte k nim na jemno nasekanou petrželku, natrhanou bazalku (při kontaktu s nožem rychle černá, proto je lepší ji natrhat), dále 2 žloutky, máslo a nastrouhaný parmazán. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Nakonec do směsi vmíchejte vyšlehané bílky.
  2. Šunku, mozzarellu a uzený sýr nakrájete na kostičky. Zapékací misku vymažte máslem, vysypejte strouhankou a začněte plnit polovinou bramborové směsi. Na ni nasypejte kostičky šunky, část mozzarelly a uzeného sýra, přidejte druhou polovinu bramborové směsi a navrch posypejte zbytkem sýrů. Pečete v předehřáté troubě na 180° půl hodiny.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborový koláč

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat