Prostreno.cz

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Pečené telecí s bylinkami.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 3h a 25min

    15min příprava

    3h a 10min vaření

  • 684 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou.
  3. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregáno, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno, 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny.
  4. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.

TIP:

Maso můžete před pečením ovázat potravinářským provázkem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,60g
  • Sacharidy:

    297,70g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    131,18g
  • Vláknina:

    130,00g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Dušené telecí

(8 hlasů)
1h a 15min
321 kJ

Telecí na pivu

(6 hlasů)
1h a 50min
411 kJ

Telecí kostky na černém pivě

(8 hlasů)
1h a 5min
506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat