Prostreno.cz

Králík dušený s fenyklem

Dietní králičí maso s fenyklem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 0min

    20min příprava

    1h a 40min vaření

  • 398 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg naporcovaného králíka
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 g oloupané cibule šalotky
  • 2 ks fenyklu - očištěného a nakrájeného
  • 350 g baby karotky
  • 180 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 6 snítek čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké hluboké zapékací pánvi orestujte slaninu, přidejte kousky králíka a orestujte 2 minuty na každé straně, nebo dokud pěkně nezhnědne. Odstraňte králíka a slaninu z pánve.
  3. Do stejné pánve přidejte fenykl, šalotku, baby karotku a restujte 5 minut.
  4. Přidejte kuřecí vývar, hořčici, kousky králíka a slaninu, podle chuti osolte a opepřete, promíchejte a přikryjte.
  5. Pečte přibližně 1 až 1 a 1/2 hodiny. Během pečení králíka několikrát přelijte vypečenou šťávou s vývarem.
  6. Králíka podávejte se zeleninou a těstovinami, ozdobené koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s fenyklem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat